Spring naar inhoud

Logo Duurzaam Nieuw Organiseren bekend

4 september 2012

Het project Duurzaam Nieuw Organiseren kent vanaf nu… een eigen logo! Het platform begint vorm te krijgen.

Veel mensen werken inmiddels achter de schermen om het platform te vullen en van dit project iets moois te maken. Daar hoort ook een huisstijl voor  het platform bij. In een vruchtbare samenwerking tussen ontwerpster Inet van Ooijen, webbouwer Fat Pixel  en de projectleider Guido van de Wiel is dit logo tot stand gekomen.

Allereerst maakt de ronde vorm en plaatsing van de woorden dat de lange naam van het project toch compact blijft en in één oogopslag is te lezen. Daarnaast is er nog een aantal kenmerken en verhalen over het logo te vertellen.

De waarden die het logo uitdraagt

Mens centraal: centraal in het logo staat – abstract weliswaar – een mens. De mens staat centraal bij Duurzaam Nieuw Organiseren. Organisaties bestaan niet primair uit excelsheets, organogrammen of jaarcijfers: organisaties bestaan in de kern uit mensen. Mensen met dromen en verlangens, die zich rondom een bepaalde bedoeling kunnen organiseren. Dat staat centraal.

Verbinding & samenwerking: het centraal gestelde figuur op het logo wordt ondersteund, vastgehouden en aangemoedigd door twee andere mensen in andere kleuren. Deze twee andere figuren staan voor verbinding en samenwerking.

Diversiteit: Het verschil in kleur tussen de mensfiguren geeft diversiteit aan. Tevens geeft de andere kleur de kans om de middelste persoon eruit te laten springen: het is enkel door anderen – met andere kwaliteiten – dat we zelf kunnen excelleren.

Passie en plezier:  de drie mensen vormen tezamen een feestslinger: organiseren is een feest, alleen je moet zelf de slingers ophangen. De feestslinger staat niet alleen voor onderlinge verbinding en samenwerking, maar ook voor: successen vieren en passie & plezier in je werk.

Kwaliteit:  het logo kent een stempelvorm. De stempel staat voor goedkeuring. Alles wat op de site komt, dient aan de principes van Duurzaam Nieuw Organiseren te voldoen.

Leuk weetje, tenslotte: de rode kleur van de buitenste cirkel is dezelfde kleur als het NVO2-logo. Dit geeft de verbinding van het project Duurzaam Nieuw Organiseren met de vereniging aan.

 

Guido van de Wiel is namens de NVO2 projectleider Duurzaam Nieuw Organiseren. Wil je meewerken (bloggen/ nieuws verzamelen/ een thema adopteren/ een inhoudelijke bijeenkomst bijwonen), laat het weten via info@duurzaamnieuworganiseren.nl

 

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: